Kyllingnuggets så lett å lage og så mye bedre!!!

IMG_9201

 

Jeg var ikke klar over at hjemmelagde nuggets skulle smake så mye bedre enn de fra frysedisken. Ikke var det vanskelig eller tidskrevende og barna elsket de! Det beste av alt er at du vet hva de inneholder, 100% kyllingfilet!

Du trenger:

kyllingfilet

hvetemel

pisket egg

salt og pepper

griljemel

for en vri: potetgull (ja du leste riktig 🙂

 

IMG_8012

Del opp kyllingfilet i passe store biter. Strø på litt pepper og salt.

 

IMG_8013IMG_8014IMG_8011

Ha hvetemel i en dyp tallerken eller skål. Pisk opp et egg eller to. I siste tallerken har du griljemel, og vil du ha en liten vri på det så gjør du som meg og knuser potetgull med en kjevle eller for hånd og blander det med griljemel. Du kan også bruke bare potetgull, men jeg synes det er best med 50% av hver altså griljemel og potetgull. Hvis du bruker kun griljemel vil jeg anbefale å krydre den litt med peppermiks, chili eller lignende.

 

IMG_8018

Vend kyllingbiten først i hvetemel, og rist av det overflødige. Dypp den så i pisket egg, og til slutt i griljemel blanding. Legg de på et fat.

 

Varm opp olje i en stekepanne og stek de på medium styrke i 3-4 minutter på hver side. Nuggets kan også frityrstekes i par minutter eller stekes på varmluft i ovnen, da vil jeg anbefale å snu de etter halve steketiden. I ovnen tar det ca. 10-15 minutter avhengig av størrelse.

 

IMG_8035

En saftig og god nuggets 🙂 Pass på å ikke oversteke, siden det er ren kyllingfilet kan den bli tørr hvis den stekes for lenge.

 

IMG_8019 IMG_9202

Server med chilisaus, eller annen dip.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s