For noen uker tilbake fikk jeg en annerledes erfaring….

IMG_8790IMG_8806

IMG_9045

Jeg fikk stå ute og lage mat!

Det var i anledning Grenseløse grønnsaker og urter i Askim, arrangert av Hageselskapet Østfold. Dette var et tiltak for Dronningens 75-årsdag i 2012, der det norske hageselskapet ønsket å gi dronningen en gave som kombinerte Dronningens og selskapets interesser på et område som kunne komme samfunnet til gode.

Jeg og mamma tilbredte og presenterte mat fra pakistan og på menyen hadde vi : Okra med lammekjøtt (bindi gosht), tilbehør til dette hadde vi nystekt chappati noe a`la lompe, men laget av sammalt hvete. Andre retten var grønnsaks ris (sabzi pulao), sammen med lauki raita. Lauki er en type squash, og den vi bruker i raita er den runde.

Lauki kalles også for Calabash og ser slik ut:

Lauki-Dudhi-Round-Big

 

Okra ser slik ut:

IMG_8778

 

Vi trodde den store utfordringen ville være å lage mat ute, fordi vi måtte ta med alt av utstyr og krydder…….., men da vi begynte med matlagingen viste det seg at den aller største utfordringen ble de gammeldagse kokeplatene som brukte evigheter på å bli varme! De var langt i fra så varme som de komfyrene vi er vant med hjemme. Men ved å bruke en stor porsjon tålmodighet og en dose kreativitet klarte vi å tilbrede mat som ble veldig godt likt og forsvant i løpet av noen få timer.

Hver rett ble laget for 20-25 personer. Aldri hadde hverken jeg eller mamma laget okra med kjøtt i så stor mengde. Dette fordi dette er en hverdagsrett og sjelden lages som selskapsrett.

IMG_8784 IMG_8801

Det tok lang tid å vaske -tørke og kutte 2 kg okra.

IMG_8809

Med et lite tidspress så var det ikke helt så ryddig på bordet vårt da det stod på det verste. Men vi koste oss med de andre damene som stod i samme rekke og tilbredte mat fra sitt hjemmeland og stemningen var god. Det var mat fra Somalia, Nigeria og Japan i tillegg til Pakistan. Noen trodde de skulle stå og lage mat i et kjøkken, og hadde ikke med egnet utstyr. Å dele f.eks en hel kylling med grønnsakskniv fungerte ikke så bra, men vi lånte så klart ut det vi hadde av fjøl og kniver 🙂

Jeg kommer til å legge ut oppskrifter på maten vi lagde her etterhvert.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s