Sunne havrekjeks, lett å lage

IMG_7610

Mødre nå til dags er opptatt av trening og sunn mat. Derfor har jeg funnet en oppskrift på havrekjeks med grovt mel og kokosblomstsukker som blir veldig gode. Barna likte disse kjeksene like godt som de vanlige fra butikken, de spurte om å få en til, så en til, og enda en til……. hva mer kan en mor ønske 😉

Kokosblomstsukker har lav GI på rundt 35, mens vanlig sukkker har GI på 70. Du finner mye om kokosblomstsukkeret på internett. Dette sukkeret har en karamellaktig smak og utseende minner om brunt sukker. Du får kjøpt det på helsekost.

Jeg og sønnen min på snart ti år, har bakt disse kjeksene 2 ganger på kort tid. Første gang hadde jeg ikke dette kokosblomstsukkeret. Vi brukte halvpraten vanlig sukker og halvparten brunt sukker. Kjeksene ble veldig gode, så prøv gjerne det hvis du vil ha litt mindre sunne kjeks. Vi var spente på hvordan smaken ville bli med dette nye sukkeret. Det ble overraskende veldig godt, til tross for grovt mel og alt det andre. Barna likte de kjempegodt. 7 åringen derimot likte de vi lagde med vanlig sukker og brunt sukker bedre.

Det blir så ofte nei til kjeks her i huset, men disse kan de få med god samvittighet, kan til og med putte noen i matpakken iblant.

Har laget vår egen vri på en oppskrift vi fant på nettet.

Du trenger:

100g melange/smør/bremykt (romtemperert)

85g kokosblomstsukker

1 egg

¾ ts vaniljepulver (borboun)

½ ts bakepulver

120 g Møllerens fibra fullkornshvetemel

100 g lettkokte havregryn

1 dl kokos

½ dl nøtter grovhakket (mandler, hasselnøtter)

½ dl daimkuler eller annen sjokolade grovhakket

 

Slik gjør du:

Slå på stekeovnen på 180°C .

På bildet doblet jeg oppskriften, derfor er det to egg framme på benken.

Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett egget og pisk videre. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt inn i smørblandingen. Ha i resten av ingrediensene. Det kan være litt vanskelig å blande med en sleiv eller lignende, bruk gjerne håndmikser med deigkrok.

Ta en spiseskje og rull små kuler og legg på ett stekebrett dekket med bakepapir. Ha avstand mellom kulene siden de skal presses litt flatere. Kulene skal så presses med glass. Drei glasset mens du presser, ellers kan kulen lett feste seg til glasset.

Stek kjeksene på midterste rille i ca.8 minutter. Avkjøl kjeksene på en rist. Hvis du vil ha ekstra crispy kjeks bør du steke de 1-2 minutter ekstra til de får lett gylden farge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s