Om meg

IMG_2072

Mitt navn er Ozma Mona Jamil. Jeg er født og oppvokst i Norge, men har min opprinnelse fra Pakistan.

Jeg er trebarnsmor og har en hektisk hverdag som småbarnsforeldre flest, men midt oppi det hele elsker jeg å kokkelere.

Mine oppskrifter ligger spredt i kriker og kroker, og jeg tenkte at blogg ville egne seg som et bra sted å samle disse på.

Pakistansk mat og indisk mat er i og for seg det samme. De forskjellige regionene har egne spesialiteter.

Jeg var ikke vant til å bruke oppskrifter da jeg lagde pakistansk mat tidligere, alt gikk på øyemål slik jeg hadde lært av min mor. Når jeg skulle skrive oppskrifter for nettsiden var det en utfordring til å begynne med, men nå har bilder og notater blitt en del av matlagingen. Penn, papir, Mac og fotoapparat har sin faste plass på kjøkkenbenken 🙂

Jeg er ingen kokk men ønsker at mine oppskrifter skal gi dere inspirasjon. Oftest vil det være enkel hverdagsmat på bordet, men iblant noe nytt og spennende. Mamma har vært og er min hoved inspirasjonskilde.

På grunn av tidsmangel har jeg ofte retter som ikke trengs å planlegges dagen i forveien eller tar lang tid å tilbrede. Noen ganger bruker jeg restmat til å eksperimentere nye retter og andre ganger integrerer  jeg pakistanske retter med norske retter.

Min krydderskuff er innholdsrik og det kommer godt med. Ønsker du å kjøpe krydder, men lurer på hva du skal kjøpe? Begynn med koriander, spisskummen og chili. Hvitløk og ingefær har blitt vanlig i det norske hjem så det trenger jeg ikke skrive.

Ser at utfordringen blir å få tid til å skrive blogg, men det er spennende og jeg ser frem til det. Dere får komme med ris, ros, forslag, eller deres erfaringer. Jeg setter pris på alle slags tilbakemeldinger 🙂

Jeg vil til slutt gjøre oppmerksom på at alle bildene på denne bloggen er tatt av meg og jeg har copyright på disse. Dermed er det ikke lov å bruke disse uten tillatelse. Ta kontakt hvis du lurer på noe.

mail: ozmamona@jamil.no

7 responses

 1. Hei! Jeg er så forferdelig glad i dal, men jeg finner ikke oppskrift som ser bra ut.. Tror du kanskje at du kan hjelpe meg?:)
  Mvh Kari

  • Hei Kari,

   Ja det tror jeg nok jeg skal klare 🙂

   Dal er sunt og godt. Jeg har en oppskrift på bloggen foreløpig. https://chiliblogg.com/2014/05/28/rask-middag-masoor-dal/
   Denne er litt suppeaktig, men liker den godt. Jeg har også prøvd mango-dal, der brukes toor dal. Har også oppskrift på spinat med 5 typer dal. Så er det moong dal med tomat som er litt mer tørr, har laget det også mange ganger.

   Er det noen spesielle type linser du liker best?

   Mvh

   Ozma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s